-

BRB, BLOGGTORKA!

håll ut! har så fruktansvärt mkt att göra just nu så hinner inte blogga, men är igång igen efter modevisninge, ha överseende nu!
Puss för att ni e söta!<3

The Glitch Mob

underbara<3
Idag så har jag praktikat heela dagen! kan inte skriva något annat än att det är väääldigt roligt efetrsom att jag har tystnadsplikt. sitter och äter b&j och lever livet, ska dock brodera på klänningen snart! ha de bäst och ät mycket godis!<3

Ann Ward




Vinnare av Top model 15.
att bero på vinnaren utav top model. Älskar hennes akwarness och frammförhållning! Hon var helt klart den som förtjänade att vinna topmodel 15. Jag skulle anlitat henne direkt om jag var en känd designer. Hennes kropp var underbar och hennes ansikte med, hon var kanske inte den vackraste av flickorna men helt klart den som var mest high fashion!

miss u

¨
<3

GOTT

mummsar på macaroon!


Lost and found

Knasbild, och jag ser bara almänt drogad ut.. men vad gör man inte! haha

jag hittade klänningen! den låg på de bästa gömmställe någonsin haha! är så lättad !
Idag har jag haft praktik. Ska ha det i 4 veckor nu på kappahls designkontor. Det är värkligen jätte roligt. Längtar redan tills imorgon!

PANIK!


liten sneek peek på klänningen jag håller påmed som jag som det verkar ha lyckats tappa bort!
Hittar den värkligen ingenstans! har letat överallt, under sängen, garderoben, alla påsar och väskor men ingenstans! får fullkomligt paniiik!

HOW TO

Bilder:Emmies mobil

det var någon som ville veta hur jag gjort ttrycket så jag tänkte att jag gör ett inlägg om det. Vill först säga att vi var i skolan och gjorde det och det går inte att göra hemma om man inte har en uv lampa och den specialla duken man använder.

1. Först så ritade vi trycket på ett A3.
2. vi kopierade sedan ut det på ett genomskniligt plast ark (som man brukar använda till overheads)
3. sedan (i ett mörkt rumm) la vi bilden mot enljuskänslig duk uppspänd på en ram och la den under uv lampan i ecxakt 6 min.
4. sedan sköljde vi på duken och då såg man vårat tryck framträda. där efter skulle den torka villket tog ca 1,5 timme.
5. placerade vi ramen på plagget där vi ville ha trycket, var noga så att det inte blir snett!
6. klicka ut textilfärg på ramen (i kanten) och dra sedan färgen över duken med en rakel, då åker färgen ned i de små hålen som trycket ska vara. låt sedan torka. KLART!

DANCE LIKE NOBODY'S WATCHING

Bilder sedan fredags.


Recepie

recept från Johannas blogg

OBS: ni måste vara nogranna när ni göör detta, annars kommer det bli fel!

lock/botten:
120 g äggvita (uppdelat i två skålar á 60 g var)
35 g socker
150 g skållad och finmalen mandel
150 g florsocker
150 g socker till sockerlag
50 g vatten till sockerlag

 
Gör såhär:

Sätt ugnen på 160 grader.

 

Skålla mandeln och låt den torka, finmal den sedan i en nötkvarn, mixer eller annat redskap - det får inte finnas stora bitar av mandel.

 

Blanda den malda mandeln med siktat florsocker i en bunke.

 

Vispa 60 g äggvita på låg hastighet och öka medan du häller i 35 g socker - vispa tills du får en fin marängsmet som du kan vända uppåner utan att den rör sig.

 

Koka upp en sockerlag tills termometern mäter 118 grader .

 

Häll i sockerlagen i marängsmeten medan du vispar på låg hastighet - detta måste göras snabbt efter att lagen nått 118 grader annars kommer sockerlagen stelna i kastrullen.

 

Vispa smeten på medel/hög hastighet tills smeten helt kallnat och fått en fin glans - detta kan ta ca 15 minuter!

 

Rör i resterande 60 g äggvita och florsocker/mandel-blandningen och tillsätt eventuell hushållsfärg

 

Vänd ihop marängsmeten och mandelsmeten - smeten ska vara trögflytande.

 

Spritsa ut ca 60 små klickar lite större än en femma på en plåt med bakplåtspapper - om dom blir toppiga kan du slå plåten mot ett bord så att dom lägger sig lite.

 

Låt dom nu stå och vila i 30 minuter - detta för att förhindra att de ska spricka i ugnen!

 

Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter - beroende på din ugn, i min ugn tar det 11 min för de små kakorna att bli klara.

 

Dra av bakplåtspappret med kakorna från plåten med en gång när du tar ut dom från ugnen.

 

Spritsa valfri fyllning på hälften av alla kakor och använd resterande kakor som "lock".

Fyllning


vitshoklad/Lime

100 g smör

1,5 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

100 g vitchoklad

2 st lime

ev. karamellfärg

 

Smält vitchokladen över ett vattenbad och låt svalna något.

Vispa smör, florsocker och vaniljsocker pösigt.

Riv skalet av två limefrukter i smöret och pressa ner saften av en halv lime.

Blanda ner chokladen.

Tillsätt ev. karamellfärg

 

Nutella:

 

100 g smör

1,5 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

1 msk kakao

0,75 dl nutella

 

Vispa smör, florsocker och vaniljsocker pösigt.

Blanda ner nutella och kakao.


Citron:

 

100 g smör

1,5 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

1 stor citron

ev. gul karamellfärg

 

Vispa smör, florsocker och vaniljsocker pösigt.

Riv ner skalet av en stor citron (eller två mindre), samt pressa ner saften av en halv (eller en hel liten).

Tillsätt ev. karamellfärg


MACAROONS

Igår var det mycket trevligt! brudarna var här och vi bakade macaroons, lagade mat och hade det allmänt trevligt! vi gjorde 3 olika smaker på macaroons,

blå=lime vitchoklad smak

rosa=nutella smak

grön=citron

dom blev så underbart goda! specielt de blå! fast igår efter vi bakat så kändes det som att jag aldrig ville se en macaroon igen! haha. mer bilder från gårdagen kommer sedan. Måste rusa nu för att jag ska hinna med bussen, peace out!

edit:
recept kommer upp på bloggen i nästa inlägg!


RAISE YOUR WEAPON


igår gjorde jag nästan klart linnet på bilden! är jätte nöjd med det, ska dock sy på skinnbitar på axlarna. Emmie kommer att sy ett likadant fast med trycket åt andra hållet, vi kommer bli linne brhos, haha! Känns skönt att ha allt i skolan gjort så att jag bara kan fokusera på att få klart allt till modevisningen som ska hållas på röhska museet i göteborg den 9 april. Förhoppningsvis så kommer jag att uppdatera mera de närmaste 4 veckorna. :)
Igår var våran lärare jätte snäll! hon bjöd på semlor och kakor (hembakade) MUMMS! Idag ska några vänner komma hit och vi ska laga mat, baka och bara ha det mysigt tilsammans. ch

HEJHOPP


Har nyss ätit en hel halv pizza! är sjukt övermätt och det känns som att jag ska spricka! vet att jag är oaktiv, men håll ut! jag har bara en lite plugg vecka, det blir snart bra igen! Puss

PS. har en liten "överaskning" som jag tror jag visar imorgon! haha






BIZZY

Hejsan alla sötnosar! haha
Jag har haft fullt upp nu några dagar och kommer att ha mycket att göra hela veckan, men HÅLL UT! kommer snart tillbaka med mer roliga inlägg, eller kanske inte så roliga, mer intressanta! haha.
Ps. saknar italien sjukt mycket!<3

ELLE


okej, melodifestivalen sög. Sanna nilsen och Brolle var ju sämst utav alla! de låtar som var okej var oh my god och me and my drumm. Fast, de var inte heller särklilt bra nu när jag tänker efter haha! ikväll har jag tjockat mig med jordnötsringar, bilar och cola. MUMMS!
Nyss skypade jag med julia och pontus. Vi "busringde" till olika folk via ngt som hette 1800 nummer? haha, de har tydligen sådanna i U S A och när ngn ringer dem nummren så betydde det att ens företag var i krisd(?) haha! iallafall  enligt brandon eller vad han hette som vi snackade med. Aja, ska lägga mig och läsa lite eller nu :) puss godnatt era pluppar<3

TOP SHOP

Top Shop har altid snygga kläder. Dessa plagg och smycken är några av fvouriterna till våren/sommarn. det skulle inte vara helt fel att gå ikring i dessa skönheter i värmen, ellerhur?


RADIO KILLER

Idag har inget speciellt skett förutom att jag och några tjejer i klassen gjorde en tårta som "välkommen hem present". Hon kom hem från ett land i cenralamerika i måndags och hade varit borta i 4 veckor. Ni kanske tycker det värkar konstigt att göra en sådan sak men hon är värkligen den bästa läraren som finns! haha nu ska jag tjocka mig med godis och se film, chao mina små blommor! PUSS!


IT'S JUST THE WAY YOU ARE

Har anlänt hos mina tremänningar nu, ska bohär i 11 dagar nu och det känns kul! Dem är så snälla :)

Idag har jag sytt en bandau, ska visa när den är bedömd. Den blev helt perfekt! är mkt nöjd. PUSS!


THE LOOK


Hejsan!
okej, sitter här och kollar på lika "looks" till modevisningen, den börjar ju närma sig nu! nGjorde denna sminkning nyss för attr kolla vad som kan vara snyggt. Det jag bestämt är att det ska vara bruna läppar med mörkare mot mitten (som på bilden). Ögonen är jag osäkra på, det blir nog ganska natural och starka ögonbryn.
vad tycker ni? :)

DAGENS

Byxor: ginatricot, Kofta: Veromoda, Linne: newyorker, Armband BikBik, earcuff: made by me

Dålig bild men whatevaah.

Idag har jag sytt klart ett par kalisonger. Bild på allt jag sytt detta underkändes project får ni så fort dem blivit bedömda. :)

När jag kom hem från skolan så var klockan halv 5, komer altid hem så sent! det är jätte jobigt. Speciellt om man har mkt att göra villket jag har! tills nästa vecka ska vi lämnat in labbraport, filmrecension, hela projectarbetet om underkläder och bokrecension (har inte ens läst bok än) så igentligen har jag inte tid att sitta här och skriva. Aja, ha det bra nu medan jag ska börja på filrecensionen. Puss!


CELESTICA


Musik tips såhär på måndagskvällen. Spotify länk

Jewlery

Idag så har jag gjort en earcuff med fjädrar och kedjor med kors, jag har även köpt ett mkt fint armband från bikbok. Igår gjorde jag korshalsbandet. Mtrialet som jag använde när jag gjorde dessa är från Panduro och pagoni!


VÅR!

En liten outfit!

kofta: veromoda, skjorta: gammal, Byxor:BikBok, Väska:Gina tricot, skor: Dr Martens, jacka: gammal.

 

Nu har det äntligen bliit vår! Det är varmt och nästan all snö har smällt här nere i göteborg! alla hemma i Örnsköldsvik måste vara riktigt avis nu! haha. Detta har varit en kanon dag och jag har värkligen njutit av solskenet! Snart blir det solsidan och té med honung, MUMMS!


YOUNG BLOOD

Sometimes, i miss the old me.

The Notebook

Jag såg alldrig klart filmen igår, den var för läskig att se ensammen... haha! jag är en riktig fegis! Såg the notebook istället. Den har jag sätt typ 3 ggr nu, kan inte få nog utav den! Den är sså underbart vacker och söt, börjar alltiid gråta när jag ser den!Ni som inte sett den, ni MÅSTE se den!
Nu ska jag äta frulle. har inget intressant att skriva om (som alltid) så de får bli såhära lite random. PUSS!

Just another day at school.

hejsan! idag har jag haft riktigt kul! på skolan var vi alla allmänt cpiga! (som alltid haha) jag har sytt trosor och som ni ser så sitter det en lapp på dem, detta eftersom att dem ska lämnas lämnas in till lärar'n hehe. Det blev en tripp till tygafären samt en mysig fika på något mysigt fik som jag inte kommer ihåg namnet på haha! Men nu ska jag se på filmen Shelter, puss så länge :)

HEADACHE


Har så fruktansvärt ont i huvudet! har tagit tablett för typ 2 timmar sedan men det har inte hjälpt ett dugg.
Josefine ville se en bild på mig när jag ler, så här är den. Anledningen till att jag nästan aldrig lägger upp sådana bilder är för att jag inte alls tycker om mina tänder(haha). Ska dock försöka lära mig leva med dem.. haha!
ska nog glo på film sedan blir det sängen.

Alexander Wang

 

Har spenderat lite tid framför Alexander Wangs resort 11 collection. Dessa är mina absoluta favoriter utav de looks som fins presenterade. Gillar specielt de "blixt formade" fickorna på de svarta shortsen! gillar även magtröjorna och jag säger bara en sak, våga stickat på sommaren! detta var ju hur snygt somhelst!


STARVE THE EGO, FEED THE SOUL

Pic:We♥it
annanas paj nästa!

UNDER THE BRIDGES


Idag har jag inte gjort något specielt. Fotat lite och det blev sådär. Vi hade tydligen inte matteprovet idag utan imorgon istället så ska ta och plugga lite snart! posseliposs! ♥

When you were young

Pic: We♥it

Okej, det går sådär med min bloggdesign men jag kämpar på! får den inte riktigt som jag vill ha den, haha. Imorgon är det matteprov och jag har inte pluggat, som vanligt! Gr8! eller inte.

Har inspererats mkt av 70-talet på sistonde så ni får en sådan bild! haha Puss!


Nystart

Hej


Nystart!